Kıbrıs Gece Hayatı ve Kıbrıs Gece Kulüpleri

Kıbrıs Gezilecek Yerler ve Nerelere Gidilir?


Kıbrıs, Akdeniz'in üçüncü büyük adasıdır ve muhteşem havası, büyüleyici tarihi ve bir ömür boyu ziyaret edebileceğinizden daha fazla plajı ile Avrupa'nın en popüler turistik yerlerinden biri haline gelmektedir. Ancak Kıbrıs hala bölünmüş bir ülkedir. 1974'te bir Türk işgali, Kıbrıs'ın iki ülkeye bölünmesine yol açtı: Kuzey (Türk) Kıbrıs ve Güney (Rum) Kıbrıs. Yunanlılar hem adanın daha büyük yarısına hem de ziyaret eden turistlerden daha büyük bir paya sahipken, adanın kuzey (Türk) yarısı muhteşem plajlara, güzel şehirlere ve görülmeye değer pek çok şeye sahip oldu.



Girne

Girne liman kenti (yaygın olarak Türkçe adı Girne ile anılır) muhtemelen tüm Kuzey Kıbrıs'taki en büyük turizm merkezidir. Oldukça kavisli bir limanın etrafına inşa edilmiş olan kasaba, harika müzeleri, sanat galerileri ve canlı bir gece hayatı ile Kuzey Kıbrıs'ın kültür merkezidir. Ve çoğu ziyaretçi Kıbrıs'a harika kumsallar ve güneş ışığı için gelirken, Girne'nin güneşte ıslanmış kumdan çok daha fazlasını sunuyor.

Pitoresk liman boyunca şehrin canlı, atan kalbinin yattığı yer. Harika restoranlar, sessiz kafeler ve alışveriş yapmak için birçok harika yer ile liman, sahilde geçen bir günün ardından dinlenmek ve gevşemek için gittiğiniz yerdir. Limanın arkasına inşa edilmiş, şehrin küçük, dolambaçlı sokakları ve gizli küçük avlularıyla dolu eski şehridir. Şehrin kendisi çok büyük olmasa da, sokakları boyunca inşa edilmiş o kadar çok gizli mücevher var ki, buralarda dolaşarak günlerinizi geçirebilirsiniz. Geceleri girne daha bir başka oluyor. Kıbrıs gece hayatı burada oldukça hareketli diyebiliriz.

Ayrıca limanın yanında yer alan ünlü simge yapı Girne Kalesi'dir. Kalenin geçmişi 1300'lerin sonlarına kadar uzanıyor ve yukarı çıkıp şehri ve adayı kuşbakışı görmek için harika bir yer. Girne Kalesi'nin içinde, ziyaretçilerin şimdiye kadar denizden çıkarılan en eski gemi enkazlarından birine göz atmalarını sağlayan Batık Müzesi'ni bulacaksınız.

Kıbrıs Gece Hayatı


Kuzey Lefkoşa

Lefkoşa, dünyanın son bölünmüş şehridir. Kentin daha önce Rumlar ve Türkler için ayrılan bölgeleri 1974'te resmen bölündü. Lefkoşa'nın güney (Rum) tarafı şehrin zengin ve kozmopolit tarafı olarak kabul edilirken, kuzey tarafının da birçok yeri var. teklif etmek-- yani, Güney Cyrpus'a geçtiğiniz yer olmanın yanı sıra.

Kuzey (Türk) Lefkoşa'nın bu konuda gerçekten zamansız bir havası var. Bölünmeden bu yana geçen on yıllar içinde pek bir şey değişmemiş gibi görünüyor ve sessiz, sade sokaklarda dolaşmak zamanda geriye yolculuk gibi geliyor. Küçük meydanları ve eski zamanların cazibesi ile özellikle eski şehri keşfetmenin en iyi yolu bir yürüyüş turudur. Ve şehrin birçok Türk hamamını veya hamamını ziyaret etmeden hiçbir tur tamamlanmış sayılmaz.

Kuzey Lefkoşa'nın merkezine yakın, taze meyve ve sebzelerden ayakkabılara ve el dokuması kumaşlara kadar her şeyi bulabileceğiniz iki pazar da var. Aralarında da Kuzey Lefkoşa'nın en önemli simgesi olan Selimiye Camii var. Muhtemelen görüp göreceğiniz en büyüleyici cami olan Selimiye camii, geleneksel bir cami ile Gotik bir kilisenin bir karışımına benziyor (ve öyle!).


Gazimağusa

Gazimağusa, tarihe ilgi duyan herkes için görülmeye değerdir. Çünkü bu tek şehrin tüm ülkelerden daha fazla tarihi var! MÖ 285'te kurulduğundan beri, sayamayacağınız kadar çok iniş çıkışlar yaşadı.

Neyse ki ziyaretçiler için Gazimağusa şu anda kesinlikle "yukarı" bir aşamada. Ünlü surlarla çevrili şehir, ortaçağ cazibesini hala koruyor olsa da, 1996 yılında burada başlatılan büyük bir restorasyon projesi, şehri modern dünyaya tüm hızıyla getirdi. Merkezde güzel eski binalarla burun buruna oturan harika restoranlar ve küçük kafeler ve saatlerce dolaşabileceğiniz pitoresk eski sokaklar var.

Gazimağusa'nın en büyük cazibe merkezlerinden biri, şehri ve limanı görmek için tırmanabileceğiniz Othello Kulesi'dir. Burası Shakespeare'in ünlü oyununda bahsedilen kulenin ta kendisi ve şehrin turizm merkezi. Mağusa'da görülmesi gereken bir diğer cazibe merkezi, MÖ 11. yüzyılda kurulan ve MS 650'de terk edilen Salamis şehrinin antik kalıntılarıdır. Kentin kalıntıları arasında, şimdilerde Silver Beach'te Akdeniz'in suları altında kalan antik bir liman da bulunmaktadır. Günü yüzerek ve şnorkel maskesiyle su altı kalıntılarını keşfederek geçirmek için mükemmel bir yerdir.

Güzelyurt

Güzelyurt, aşağı yukarı Türkçe'de "iyi toprak" anlamına gelir. Ve bu alan tam olarak budur. Güzelyurt ve çevresindeki kırsal bölge, Kıbrıs'ın en zengin, en verimli topraklarından bazılarına sahiptir. Şehri çevreleyen kilometrelerce uzanan, baharda açan ve havayı meyve çiçeklerinin kokusuyla dolduran narenciye bahçeleri. Bu alan tamamen taze yiyecekler, sakin köyler ve huzurlu yaşam ile ilgilidir.

Kasaba tarihi simge yapılarla dolu bir Times Meydanı olmasa da, Kıbrıs'ta Rumların ve Türklerin her zaman oldukça barışçıl bir şekilde anlaştıkları tek yerlerden biri olan St. Mama Kilisesi'ne sahiptir. Vergilerini ödemekten kaçınan insanların koruyucu azizi olarak adlandırılan kilise, güzel eski Hıristiyan ikonlarıyla ağzına kadar dolu. Kiliseyi çevreleyen ve kasabanın her yerinde güzel, zengin bahçeler var. Sadece etrafta dolaşıp, yeşillik ve güzelliğin tadını çıkararak saatler geçirebilirsiniz.

Yani, Cumartesi günü gelmediyseniz, bu durumda alışveriş zamanı. Girne'ye gelen ziyaretçiler oradaki pazarı ucuz bulursa, Güzelyurt'taki Cumartesi pazarındaki fiyatlar onları şaşırtacak. Cumartesi günleri pazar, aşağı yukarı tüm kasabayı ele geçirir ve giysi ve ayakkabılardan bölgede yetişen harika taze ürünlere kadar her şeyi satar. Pazar turistler yerine yerlilere hitap ettiği için Kıbrıs'ta en iyi fiyatları aldığınızdan emin olabilirsiniz.


Güzelyurt'u ziyaret etmenin en iyi yanlarından biri şehrin kendisi değil, çevresindeki kırsal alanlardır. Mümkünse, bir araba kiralayın ve meyve bahçeleri ve zengin kırsal alandan geçin ve Yayla gibi Güzelyurt'u çevreleyen şirin küçük köylerden bazılarını ziyaret edin. Ya da denize gidin ve günü huzurlu, ıssız bir kumsalda geçirin. Ama tüm bunları yaparken Kıbrıs gece kulüpleri için de bir plan oluşturmayı unutmayın. Kıbrıs gece hayatı ve gece kulüpleri hakkında bilgi almak için aşağıda ki kaynak adreslerinden faydalanabilirsiniz.





Yorumlar